документація

среда, 26 октября 2016 г.

Практикум для батьків
Тема «У вихованні не існує дрібниць»
Метасформувати мотивацію батьків на роботу в групі, сприяти згуртованості групи батьків, збагатити досвід батьків з проблем виховання дитини – дошкільника, поліпшити настрій учасників.
Хід практикуму
1)    Привітання учасників
2)    Вправа «Сімейне коло»
Мета – сприяти згуртованості групи, познайомити батьків між собою.
Психолог роздає вирізані з паперу фігурки хлопчиків та дівчаток відповідно до статі батьків. На фігурці учасники пишуть своє імя та найяскравіші риси характеру. Після цього учасники презентують себе, а свою фігурку – на великому аркуші паперу у такий спосіб, щоб утворилося символічне «сімейне коло» учасників.
3)    Мозковий штурм «Що таке виховання?»
Учасникам пропонують відповісти на це запитання. Усі варіанти відповідей занотовують на великому аркуші паперу і потім разом їх обговорюють.
Рефлексія – обговорення вражень батьків щодо всього міні – тренінгу
4)    Вправа «Ми – батьки»
Мета – показати батькам, що саме любов до дітей є основою виховання і батьківства
Психолог пропонує батькам попрацювати у двох підгрупах. Заздалегіть підгрупи отримують завдання: 1-ша група – зображують батьків, 2-га – дітей відповідно своєї ролі в парах програти ситуацію, коли дитина хвора чи просто втомлена, чи з інших причин вередує, а учасники(батьки) повинні налагодити з нею спілкування. Потім учасники обмінюються ролями. Після завершення вправи учасники обговорюють свої враження і почуття в різних ролях.


5)    Вправа «Вінок побажання»
Мета – підбити підсумки заняття.
Учасники утворюють коло і по черзі одне одному висловлюють побажання стосовно виховання дитини і стосунків з нею

Комментариев нет:

Отправить комментарий